Verkkokoulutuspohjat jäsenjärjestöjen käyttöön

Sivis tukee jäsenjärjestöjä yhdistystoimijoiden ja vapaaehtoisten kouluttamisessa tarjoamalla valmiita yhdistystoiminnan verkkokoulutuspohjia.

Valmiiden verkkokoulutuspohjien avulla Siviksen jäsenjärjestöt voivat organisoida koulutuksia omille paikallisyhdistyksille ja vapaaehtoisille itsenäisesti tai yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Koulutuskokonaisuuksien aiheista järjestöt voivat vapaasti valita sopivat osat tai koko kokonaisuuden. Verkkokoulutukset toteutuvat Itslearning-oppimisympäristössä.

Verkkokoulutuksia testataan parhaillaan jäsenjärjestöjen koulutusasiantuntijoiden kanssa. Koulutusten kokeileminen ja toteuttaminen eivät edellytä aikaisempaa kokemusta Itslearningistä. Tarjoamme ohjausta ja konsultaatiota koulutusten käyttöönottoon ja järjestämme säännöllisesti tapaamisia koulutuksia käyttäville järjestöille.

Jos haluat osallistua koulutukseen vapaaehtoisena tai yhdistystoimijana, kannattaa tiedustella tai toivoa koulutusta omasta järjestöstä.

Lue lisää verkkokoulutuspohjista >>

Koulutusten käyttöönotto

Yhdistyskehittäjä-, Vapaaehtoisjohtaja- ja Yhdistysviestijä -koulutukset on julkaistu vuonna 2021. Koulutuksia kehitetään yhteistyössä jäsenjärjestöjen kanssa.

1. Koulutuspohjista kiinnostuneet Siviksen jäsenjärjestöt pääsevät tutustumaan kaikkiin verkkokoulutuspohjiin liittymällä ns. testikoulutuksiin. Lähetä viesti osoitteeseen verkkokoulutus@ok-sivis.fi ja pyydä pääsyä tutustumaan koulutukseen.
  2. Koulutuspohjan käyttöön ottaminen edellyttää kouluttajan tunnuksia Itslearningiin. Siviksen jäsenärjestöt voivat tilata kouluttajatunnukset Sivikseltä.

Tilaa Itslearning-tunnukset >>

Verkkokoulutuspohjien pilotointi Howspacessa

Kaikkia kolmea verkkokoulutuspohjaa on mahdollista kokeilla myös uudessa Howspace-oppimisympäristössä. Koulutusten sisällöt ja toteutustapa ovat samat ympäristöstä riippumatta. Käytännön erot ovat oppimisympäristöjen visuaalisessa ilmeessä ja käyttäjähallinnassa. Howspace pilotoidaan verkkokoulutuspohjien käytössä syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostitse verkkokoulutus@ok-sivis.fi.

Lisätietoja Opintokeskus Siviksessä

Aino Laurila