Padlet – interaktiivinen virtuaaliseinä

Padlet on virtuaalinen seinä, johon voi tallentaa monenlaista sisältöä. Viestit voivat sisältää tekstiä, kuvaa, ääntä, karttalinkkejä, linkkejä, piirroksia, musiikkia, videoita ja gif-animaatioita. Viestejä voidaan asetella seinälle usealla eri tavalla, esimerkiksi listana tai miellekarttana. Samalla seinällä voi työskennellä useita henkilöitä samaan aikaan.

Padlet-seinissä on erilaisia avoimuuden tasoja. Seinä voi olla yksityinen, jaetun linkin takana tai julkinen. Osallistujille voi antaa eritasoisia oikeuksia: osallistujat voivat joko lukea seinää, kirjoittaa seinälle tai muokata seinää. Padlet toimi parhaiten työpöytä- ja läppäriselaimissa sekä maksuttomassa mobiilisovelluksessa. Mobiiliselaimet eivät tue kaikkia ominaisuuksia.

Padletistä on olemassa myös ilmaisversio, mutta Siviksen Padlet-lisenssillä käyttöön saa ominaisuuksia, joita ilmaisversiossa ei ole. Siviksen Padletillä voi esimerkiksi ladata suurempia tiedostoja kuin ilmaislisenssillä. Lisäksi Siviksen lisenssillä seinien määrä on rajaton. Maksuttomalla lisenssillä seinien määrä on rajattu kolmeen.

Padlet-seinän luomiseen tarvitaan tili, mutta osallistujat voivat lisätä viestin seinälle ilman tunnuksia.

Padlet-seinälle postatut tiedot menevät Padletin servereille, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa. Padlet-seinille ei siis kannata laittaa ihmisten nimitietoja tai muuta arkaluonteista GDPR:n alaista tietoa.

Miten Padlet toimii verkkokoulutuksessa? 

  • Padlet toimii hyvin verkkotapaamisissa erilaisten ryhmätöiden tekemiseen. Esimerkiksi Zoomin tai Teamsin pienryhmätiloissa käsiteltävät asiat voidaan koostaa Padlet-seinälle, josta kouluttajan on helppo tehdä yhteenveto ryhmätöiden tuloksista.
  • Padletiä voi käyttää tutustumiseen. Osallistujat voivat esimerkiksi sijoittaa Padlet-kartalle oman kotipaikkansa. Kokeile.
  • Padletiin voi kerätä koulutusmateriaaleja. Katso esimerkki Padlet Zoom-koulutuksen materiaaleista.

Katso ohjeita, videoita ja vinkkejä Padletin käytöstä.

Padletin käyttöönotto ja tunnusten hakeminen

Siviksen Padlet on tarkoitettu Siviksen jäsenjärjestöjen käyttöön. Alustan saa maksutta käyttöön Siviksen kanssa yhteistyössä toteuttaviin koulutuksiin. Siviksen Padlet lisenssit myönnetään kuluvan kalenterivuoden loppuun.

Padlet-alustalla toteutettavat koulutukset ovat siis aina ns. yhteistyökoulutuksia, jolloin koulutusten tulee löytyä Sivisverkosta ja Sivis tulee näkyä koulutuksen tiedoissa ja markkinoinnissa.

Siviksen voi nostaa esiin liittämällä esittelyn yhteyteen Siviksen logon, joka löytyy Siviksen kuvapankista. Sivis on hyvä mainita myös koulutuksen esittelytekstissä esim. erillisellä lauseella: ”Koulutus järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.”

Hae Padlet-tunnukset

Lue lisää:

Lisätietoja: verkkokoulutus@ok-sivis.fi tai verkkopedagogeilta:

Aino Laurila

asiantuntija, verkkopedagogi

Verkkokoulutuksen kehittäminen, verkkokoulutusalustat

Puh. 040 7177 012

Lähetä sähköpostia

Erkki Ukkola

asiantuntija, verkkopedagogi

Puh. 050 313 6006, Twitter: @UkkolaErkki

Lähetä sähköpostia