Verkkoneuvottelutyökalu Zoom

Zoom on verkkoneuvottelutyökalu, jolla voi järjestää koulutuksia, verkkoseminaareja ja webinaareja verkossa.

Jokaisessa Zoom-neuvottelussa on vastuuhenkilö (host), joka luo kokoushuoneen (Meeting ID). Jokaisella kokoushuoneella on yksilöity internetosoite, jonka voi jakaa osallistujille sähköpostilla, kalenterikutsuna tai linkkinä esimerkiksi verkko-oppimisympäristössä.

Yhden Zoom-kokoushuoneen enimmäisosallistujamäärä on 300 henkilöä. Siviksellä on lisäksi käytössä isojen webinaarien järjestämiseen kaksi webinaarilisenssiä, joita järjestöt voivat hakea osallistujamäärältään isojen webinaarien toteuttamiseen (enintään 500 henkilöä). Webinaarilisenssillä ei ole käytössä pienryhmätiloja ja osallistujien toiminnot ovat rajatumpia.

Sivis tarjoaa ohjausta, koulutusta ja teknistä tukea verkkokoulutusten toteuttamiseen ja Zoomin käyttöön.

Tutustu Siviksen verkkokoulutuspalveluihin.

Zoomin käyttöönotto ja tunnusten hakeminen

Siviksen Zoom on tarkoitettu Siviksen jäsenjärjestöjen käyttöön. Alustan saa maksutta käyttöön Siviksen kanssa yhteistyössä toteuttaviin koulutuksiin.

Zoom-alustalla toteutettavat koulutukset ovat siis aina ns. yhteistyökoulutuksia, jolloin koulutusten tulee löytyä Sivisverkosta ja Sivis tulee näkyä koulutuksen tiedoissa ja markkinoinnissa.

Siviksen voi nostaa esiin liittämällä esittelyn yhteyteen Siviksen logon, joka löytyy Siviksen kuvapankista. Sivis on hyvä mainita myös koulutuksen esittelytekstissä esim. erillisellä lauseella: ”Koulutus järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.”

Zoom-kokoushuoneen luomiseen tarvitaan käyttöoikeus ja tunnukset, jotka voi hakea Siviksestä hakulomakkeella. Osallistujat eivät tarvitse Zoom-neuvotteluun erillisiä käyttöoikeuksia.

Hae Zoom-tunnukset ja käyttöoikeudet

Zoom Meet -käyttöoikeus (enintään 300 osallistujaa)
Zoom Webinaari -käyttöoikeus (enintään 500 osallistujaa)

Ohjeita verkkoneuvottelun vastuuhenkilölle ja kouluttajalle

Zoom-ohje osallistujille

Muita ohjeita

 

Lisätietoja: verkkokoulutus@ok-sivis.fi tai:

Anu Törrö

mediasuunnittelija

Verkkokoulutusalustat, digitaalisten palveluiden kehittäminen

Puh. 040 717 7013, Twitter: @Anu_Tor

Lähetä sähköpostia

Erkki Ukkola

asiantuntija, verkkopedagogi

Puh. 050 313 6006, Twitter: @UkkolaErkki

Lähetä sähköpostia