Verkko-oppimisympäristö Itslearning

Itslearning on suljettu verkko-oppimisympäristö, jonka avulla osallistuja voi osallistua kurssille joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta.

Itslearning sopii hyvin ohjattuihin verkkokursseihin, joissa on ennalta määritelty kohderyhmä ja rajattu osallistujamäärä. Itslearningiä käyttävälle yhteisölle luodaan oppimisympäristössä suljettu työtila, jossa koulutus toteutetaan. Jokainen osallistuja saa alustalle oman tunnuksen, jolla pääsee kirjautumaan järjestelmään.

Itslearning-ympäristössä on mahdollista luoda monipuolista sisältöä, jakaa materiaalia ja toteuttaa erilaisia oppimistehtäviä. Yhteisöllisyyttä koulutukseen saadaan käyttämällä ilmoituksia, viestejä ja keskustelualueita. Alustalla on myös hyvät työkalut osallistujien etenemisen seurantaan.

Itslearning on monipuolinen alusta, josta saa eniten irti tutustumalla ja hyödyntämällä sen eri ominaisuuksia. Koulutuksen toteuttaminen Itslearningissa edellyttää kouluttajalta myös aikaa ohjaamiseen ja viestintään.

Sivis tarjoaa ohjausta ja teknistä tukea verkkokoulutusten toteuttamiseen ja Itslearningin käyttöön. Tarpeen mukaan järjestetään myös Itslearning-klinikoita, joista tiedotetaan Siviksen Itslearningiin kirjautuneille järjestöjen kouluttajille.

Tutustu Siviksen verkkokoulutuspalveluihin

Itslearningin käyttöönotto ja tunnusten hakeminen

Siviksen Itslearning on tarkoitettu Siviksen jäsenjärjestöjen käyttöön. Alustan saa maksutta käyttöön Siviksen kanssa yhteistyössä toteuttaviin koulutuksiin.

Itslearning-ympäristössä toteutettavat koulutukset ovat siis aina ns. yhteistyökoulutuksia, jolloin koulutusten tulee löytyä Sivisverkosta ja Sivis tulee näkyä koulutuksen tiedoissa ja markkinoinnissa.

Siviksen voi nostaa esiin liittämällä esittelyn yhteyteen Siviksen logon, joka löytyy Siviksen kuvapankista. Sivis on hyvä mainita myös koulutuksen esittelytekstissä esim. erillisellä lauseella: ”Koulutus järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.”

Hae Itslearning-kouluttajatunnukset

Osallistujien lisääminen Itslearningiin

 • Järjestö lisää koulutuksen Sivisverkkoon ja tallentaa sinne osallistujalistan. Myös ilmoittautuminen on mahdollista toteuttaa Sivisverkon kautta, jolloin osallistujalista tallentuu sinne suoraan.
 • Kouluttaja ilmoittaa Sivikselle tunnusten tekemisen tarpeesta sähköpostilla vähintään viikkoa ennen kurssin alkua: verkkokoulutus@ok-sivis.fi HUOM! Älä lähetä osallistujalistaa Sivikselle sähköpostilla. 
 • Sivis tekee tunnukset osallistujille ja ilmoittaa ne kouluttajalle vähintään kahta vuorokautta ennen koulutuksen alkua.  
 • Kouluttaja lisää osallistujat kurssialueelle ja lähettää osallistujille kurssi- ja kirjautumisohjeet. 

Kirjautuminen Itslearningiin

Ohjeita kouluttajalle ja koulutuksen rakentajalle 

 • Itslearning-oppimisalustan hyödyntäminen koulutuksessa, Sivis
  • osa 1 - Itslearning-oppimisalusta pähkinänkuoressa ja verkkokoulutuksen pedagoginen suunnitelma
  • osa 2 - Kirjautuminen ja tunnusten luonti
  • osa 3 - Ajastetut suunnitelmat ja yleiskatsausnäkymä valmiissa työtilassa
  • osa 4 - Resurssit ja aktiviteetit
  • osa 5 - Uuden työtilan (kurssin) rakentaminen, asetukset ja osaamistavoitteet
  • osa 6 - Osallistujien ja kouluttajien lisääminen työtilaan
  • osa 7 - Osallistujan asetukset (mm. kuva, kieli- ja ilmoitusasetukset)
  • osa 8 - Osallistujan yleiskatsausnäkymä ja kalenteri
 • Itslearning-oppimisalustan hyödyntäminen koulutuksessa II, Sivis
  • Koulutuksessa perehdytään verkkokoulutuksen suunnitteluun ja käydään läpi työtilan rakentamista Itslearning-ympäristöön
 • Itslearningin käyttöohjeet, Itslearning

 

Lisätietoja: verkkokoulutus@ok-sivis.fi tai:

Aino Laurila

asiantuntija, verkkopedagogi

Verkkokoulutuksen kehittäminen, verkkokoulutusalustat

Puh. 040 7177 012

Lähetä sähköpostia

Meri Norola

asiantuntija, verkkopedagogi

Verkkokoulutuksen ja koulutuksen laadun kehittäminen, aluetyö Pirkanmaa, Keski-Suomi, Kanta- ja Päijät-Häme

Puh. 040 717 7020

Lähetä sähköpostia

Erkki Ukkola

asiantuntija, verkkopedagogi

Puh. 050 313 6006, Twitter: @UkkolaErkki

Lähetä sähköpostia