Itslearning-verkko-oppimisympäristö

Verkko-oppimisympäristössä toteutetaan koulutuksia, joihin on mahdollista osallistua joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta. Siviksen jäsenjärjestöilleen tarjoamaa verkko-oppimisympäristö Itslearningiä voi käyttää työvälineenä koulutuksissa ja hankkeissa.

Itslearningiä käyttävälle yhteisölle luodaan suljettu työtila, jossa koulutus tai hanke toteutetaan. Itslearningissä on erilaisia toimintoja ja työkaluja, kuten:

• Keskustelualue ja Viestit-toiminto
  • Kalenteri
  • Monipuolinen web-editori
  • Tehtävänanto, koe, kysely, äänestys
  • Materiaalin (teksti, kuva, ääni, video) tuominen omalta tietokoneelta
  • Kirjasto sisältöjen jakamista varten
  • Mahdollisuus tehdä sisäisiä ja ulkoisia linkkejä
  • Oppimispolku ja henkilökohtaiset oppimissuunnitelmat
  • Työ- ja arviointiportfolio
  • Seuranta- ja raportointityökalut ja tilastot

Itslearningiin liittyvät palvelut

Ohjaus ja tuki

Sivis tarjoaa koulutusta Itslearningiin sekä mahdollisuuden saada vertaistukea muilta järjestöiltä verkko-oppimisessa. Sivis tarjoaa teknistä tukea järjestöjen kouluttajille Itslearningin käyttöönoton aikana. Sivis luo myös ohjeita ja oppaita järjestöjen kouluttajille sekä koulutusten osallistujille. Keväällä 2021 järjestämme syksyn tapaan jäsenjärjestöille Itslearning-klinikoita, joista tiedotetaan Siviksen Itslearningiin kirjautuneille järjestöjen kouluttajille.

Käyttöönoton ehdot ja tunnusten hakeminen

Itslearningin käyttö on maksutonta jäsenjärjestöille Sivis-tuettujen koulutusten (opintojakso, opintoryhmä) toteuttamiseen. Itslearningissa toteutettavat koulutukset ovat yhteistyökoulutuksia. Näiden koulutusten toteuttamiseen Sivis (oppilaitos) tarjoaa koulutuksen toteuttajalle (järjestö) maksutta käyttöön verkko-oppimisympäristön. Tunnuksen hakemisen käytännöt ovat seuraavat:

• Koulutus tulee olla tallennettuna Sivisverkkoon. Jos koulutusta ei toteuteta yhteistyössä Siviksen kanssa, Itslearningin käyttö on maksullista.
  • Kouluttajan ja työtilan rakentajan tunnukset Itslearningiin haetaan tällä lomakkeella.
  • Koulutuksen osallistujat tallennetaan Sivisverkossa koulutuksen osallistujalistaan, josta Sivis käy järjestön ilmoituksen jälkeen poimimassa osallistujat ja tekee tunnukset Itslearningiin. Ilmoitamme tämän jälkeen koulutuksen järjestäjälle osallistujien kirjautumistiedot eteenpäin välitettäväksi.

Ohjeita kouluttajalle / koulutuksen rakentajalle

Yleistä materiaalia verkkokoulutuksen suunnittelun ja rakentamisen tueksi

Lisätietoja verkko-oppimisympäristöstä ja siihen liittyvistä palveluista:

Aino Laurila

asiantuntija, verkkopedagogi

Verkkokoulutuksen kehittäminen, verkkokoulutusalustat

Meri Norola

asiantuntija

Verkkokoulutuksen ja koulutuksen laadun kehittäminen, aluetyö Pirkanmaa, Keski-Suomi, Kanta- ja Päijät-Häme

Anu Törrö

mediasuunnittelija