Itslearning-verkko-oppimisympäristö

Verkko-oppimisympäristössä toteutetaan koulutuksia, joihin on mahdollista osallistua joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta. Siviksen jäsenjärjestöilleen tarjoamaa verkko-oppimisympäristö Itslearningiä voi käyttää työvälineenä koulutuksissa ja hankkeissa.

Itslearningiä käyttävälle yhteisölle luodaan suljettu työtila, jossa koulutus tai hanke toteutetaan. Itslearningissä on erilaisia toimintoja ja työkaluja, kuten:

• Keskustelualue ja Viestit-toiminto
  • Kalenteri
  • Monipuolinen web-editori
  • Tehtävänanto, koe, kysely, äänestys
  • Materiaalin (teksti, kuva, ääni, video) tuominen omalta tietokoneelta
  • Kirjasto sisältöjen jakamista varten
  • Mahdollisuus tehdä sisäisiä ja ulkoisia linkkejä
  • Oppimispolku ja henkilökohtaiset oppimissuunnitelmat
  • Työ- ja arviointiportfolio
  • Seuranta- ja raportointityökalut ja tilastot

Itslearningiin liittyvät palvelut

Ohjaus ja tuki

Sivis tarjoaa koulutusta Itslearningiin sekä mahdollisuuden saada vertaistukea muilta järjestöiltä verkko-oppimisessa. Sivis tarjoaa teknistä tukea järjestöjen kouluttajille Itslearningin käyttöönoton aikana. Sivis luo myös ohjeita ja oppaita järjestöjen kouluttajille sekä koulutusten osallistujille. Syksyllä 2020 järjestämme Itslearning-klinikoita jäsenjärjestöille, joista julkaistaan lisätietoa myöhemmin.

Käyttöönoton ehdot ja tunnusten hakeminen

Itslearningin käyttö on kuluvana vuonna maksutonta jäsenjärjestöille Sivis-tuettujen koulutusten (opintojakso, opintoryhmä) toteuttamiseen. Itslearningissa toteutettavat koulutukset ovat yhteistyökoulutuksia. Sivis (oppilaitos) antaa koulutuksen toteuttajalle (järjestö) maksutta käyttöön verkko-oppimisympäristön järjestön koulutusten toteuttamiseen. Tunnuksen hakemisen käytännöt ovat seuraavat:

• Koulutus tulee olla tallennettuna Sivisverkkoon. Jos koulutusta ei toteuteta yhteistyössä Siviksen kanssa, Itslearningin käyttö on maksullista.
  • Kouluttajan ja työtilan rakentajan tunnukset Itslearningiin haetaan tällä lomakkeella.
  • Koulutuksen osallistujat tallennetaan Sivisverkossa koulutuksen osallistujalistaan, josta Sivis käy järjestön ilmoituksen jälkeen poimimassa osallistujat ja tekee tunnukset Itslearningiin. Ilmoitamme tämän jälkeen koulutuksen järjestäjälle osallistujien kirjautumistiedot eteenpäin välitettäväksi.

Itslearningin käyttö on jäsenjärjestöille maksutonta vuoden 2020 loppuun. Syyskauden 2020 aikana tiedotamme Itslearningin käytön kustannusten ehdoista vuoden 2021 alusta lähtien.

Ohjeita kouluttajalle / koulutuksen rakentajalle

Yleistä materiaalia verkkokoulutuksen suunnittelun ja rakentamisen tueksi

Lisätietoja verkko-oppimisympäristöstä ja siihen liittyvistä palveluista:

Antero Pohjatalo

asiantuntija

Koulutuksen kehittäminen, Sivisverkko, verkkopedagogiikka ja verkko-oppimisympäristöt.

Lähetä sähköpostia

Tiina Tanskanen-Kudjoi

asiantuntija, verkkopedagogi

Verkkopedagogiikka, verkko-oppimisympäristön ja verkkokoulutuksen kehittäminen