Opitaan verkossa!

Mitä on verkkokoulutus ja mihin sitä voi hyödyntää?

Koulutus digitalisoituu ja verkossa opettaminen ja oppiminen lisääntyy koko ajan kaikkialla yhteiskunnassa, niin myös järjestöissä. Verkkokoulutus on monimuotoista; se voi esimerkiksi olla itsenäisesti suoritettava kurssi verkko-oppimisalustalla, verkkoseminaari, verkko-opiskelua ja lähipäiviä yhdistävä monimuotokoulutus tai some-ryhmässä toteuttava koulutus. Ei sinänsä myöskään ole erillistä verkkoon sopivaa pedagogiikkaa, vaan hyvin erilaiset pedagogiset ratkaisut voivat toimia verkko-oppimisympäristössä. Yleensä verkkokoulutus kuitenkin toimii jonkin kokoavan verkko-oppimisympäristön kautta, jossa on koulutuksen ohjeet, materiaalit ja tehtävät ja joka mahdollistaa osallistujien välisen vuorovaikutuksen verkossa.

Verkkokoulutukset kannattaa nähdä mahdollisuutena, joita voi hyödyntää oikeastaan mihin vain! Niiden avulla voi usein joustavasti tavoittaa suuremman osallistujamäärän kuin lähikoulutuksissa, lisätä siten vaikuttavuutta sekä säästää aikaa ja rahaa. Osallistaminen ja kokemusten jakaminenkin onnistuvat verkossa erilaisilla tekniikoilla.

Siviksen verkkokoulutuspalvelut

Sivis tarjoaa jäsenjärjestöilleen monipuolisia verkkokoulutuspalveluita. Sivis tukee jäsenjärjestöjä laadukkaiden verkkokoulutusten suunnittelussa, toteutuksessa ja kehittämisessä. Siviksellä on verkkokoulutuksen väleinä käytössä verkko-oppimisympäristö Itslearning ja verkkoneuvottelutyökalu Zoom. Sivis hyödyntää niitä omissa verkkokoulutuksissaan ja webinaareissaan sekä tarjoaa niitä jäsenjärjestöjensä käyttöön.

Jäsenjärjestöillä on mahdollista ottaa käyttöön Siviksen kautta Zoom-verkkoneuvottelutyökalu ja Itslearning-oppimisympäristö maksutta sellaisiin koulutuksiin, jotka järjestetään yhteistyössä Siviksen kanssa. Koulutukset, joissa hyödynnetään Zoomia tai Itslearningiä, tulee aina merkitä Sivisverkkoon! Lue tarkemmat ohjeet ja lisätiedot Zoomiin liittyen täältä ja Itslearningiin liittyen täältä.

Järjestämme koulutusta ja webinaareja, toteutamme työpajoja ja klinikoita sekä tarjoamme järjestökohtaista opastusta. Siviksen jäsenjärjestöt voivat ehdottaa koulutusaiheita tai tiedustella järjestökohtaista konsultaatiota lomakkeella, linkki tulossa

Käynnistämme syyskauden 2020 aikana uuden verkoston Siviksen jäsenjärjestöissä verkkokoulutusten parissa toimiville asiantuntijoille ja johtajille. Tarkoituksena on vaihtaa kokemuksia verkkokoulutuksiin liittyen ja oppia uutta yhdessä. Uuteen verkostoon voi liittyä mukaan lähettämällä sähköpostia sirpa.sulku@ok-sivis.fi. Toimintaa suunnitellaan tarkemmin yhdessä verkostoon ilmoittautuneiden kesken loka-marraskuun aikana. Tervetuloa mukaan!

Ajankohtaista

Siviksen tulevat koulutukset näet Koulutuskalenterista. Aiemmin pidettyjen koulutustemme tallenteita voit katsoa SivisNYTin Youtube-kanavalta.

Artikkeleita verkko-oppimisesta:

Lisätietoja Opintokeskus Siviksessä:

Antero Pohjatalo

asiantuntija

Koulutuksen kehittäminen, Sivisverkko, verkkopedagogiikka ja verkko-oppimisympäristöt.

Lähetä sähköpostia

Tiina Tanskanen-Kudjoi

asiantuntija, verkkopedagogi

Verkkopedagogiikka, verkko-oppimisympäristön ja verkkokoulutuksen kehittäminen