Sivisverkon pääkäyttäjät

Pääkäyttäjä on tärkeä yhteyshenkilö Sivikseen. Pääkäyttäjällä on kokonaiskuva järjestön Siviksen kanssa yhteistyössä toteuttavasta koulutustoiminnasta. Pääkäyttäjällä on vuosittaisia tehtäviä, mm. järjestön tuntiehdotuksen tekeminen ja tuntitilanteen seuranta. Sivis lähettää ajankohtaisista tehtävistä sähköpostia pääkäyttäjille. Jokainen järjestö tarvitsee vähintään yhden pääkäyttäjän.

Pääkäyttäjän tehtävät

• Ohjaa ja seuraa järjestön opetustuntien käyttöä Sivisverkossa.
  • Voi lisätä Sivisverkkoon järjestön koulutusstrategian (vapaaehtoinen).
  • Lisää järjestön tuntiehdotuksen vuosittain.
  • Viestii ja ohjaa järjestön sisällä, jos tuntiehdotuksen tekemistä hajautetaan piiri- tai alueorganisaatioille.
  • Jakaa oman järjestön sisällä Siviksen myöntämät opetustunnit, jos järjestö hyödyntää tätä Sivisverkon ominaisuutta.
  • Voi tehdä Sivikselle ehdotuksen järjestön koulutusmallista.
  • Huolehtii opetustuntien lisähausta tai palauttamisesta, jos tuntimäärä on kalenterivuoden aikana loppumassa tai tunteja on jäämässä käyttämättä.
  • Voi seurata koko järjestön koulutusten tilastoyhteenvetoja.

Ohjeita Sivisverkon pääkäyttäjille

Ilmoita uusi tai vaihtunut pääkäyttäjä

Sivisverkon pääkäyttäjä oikeus haetaan Sivikseltä allekirjoitetulla hakemuksella.

Täytä oheinen pääkäyttäjähakemus. Hakemuksesta löydät tarkemmat ohjeet. doc. / pdf-hakemus

Pääkäyttäjä hakee itselleen Sivisverkkoon koulutuksen vastuuhenkilö -tunnukset ja Siviksen henkilökunta muuttaa ne pääkäyttäjä-oikeudeksi, kun yllä mainittu täytetty hakemus on lähetetty Sivikseen.

Koulutuksen ohjeet: Katso ohjeet tunnusten tekemiseen kohdasta 1

Siviksen vuosikello pääkäyttäjille 2021

• 18.1.2021 Edellisen vuoden kuluselvitysten viimeinen palautuspäivä
  • Opintosetelikoulutusten haku maalis-huhtikuu
  • 15.–26.3. Mahdollisuus hakea lisää ja palauttaa opetustunteja
  • 20.6.2021 mennessä selvitykset kevään koulutuksista ja vertaisopintoryhmistä
  • 16.–30.8. Mahdollisuus hakea lisää ja palauttaa opetustunteja
  • Sivisverkon pääkäyttäjäpäivä 22.9.2021
  • 4.–19.10. Tuntihaku vuodelle 2022
  • Marraskuun puoliväli: päätökset vuoden 2022 opetustunneista järjestöille
  • 9.12. alkaen vuoden 2022 koulutuksia voi lisätä Sivisverkkoon
  • Vuoden 2021 kuluselvitysten viimeinen palautuspäivä 18.1.2022.

Sivis lähettää pääkäyttäjille sähköpostia ajankohtaisista tehtävistä ja ajankohdista ohjeiden kanssa.

Uusi pääkäyttäjä: näin pääset alkuun

1. Tee tunnukset Sivisverkkoon ja varmista, että pääkäyttäjähakemus toimitetaan Sivikselle
  2. Hanki perehdytys muilta järjestösi pääkäyttäjiltä, edeltäjältäsi tai Sivikseltä
  3. Tutustu Sivisverkkoon
  4. Perehdy Siviksen jäsenpalveluihin

Koulutusta pääkäyttäjille

Sivis kouluttaa ja perehdyttää jäsenjärjestöjä Sivisverkon käyttöön sekä tukee pääkäyttäjiä tehtäviin perehtymisessä. Ole yhteydessä asiantuntija Virpi Markkaseen tai järjestönne omaan yhteyshenkilöön.

Digitaalinen osaamismerkki

Sivisverkon pääkäyttäjät voivat anoa digitaalista osaamismerkkiä pääkäyttäjänä toimimisesta. Merkki on tunnustus henkilön työstä Sivisverkon keskusjärjestön pääkäyttäjänä. Hae osaamismerkkiä!

Koulutusmalli Sivisverkossa

Koulutusmalli on järjestön toteuttama koulutus, joka suunnitellaan osaamislähtöisesti ja se mitoitetaan ja opintopisteytetään yhteistyössä Siviksen kanssa. Osallistuja voi tulostaa koulutusmallilla toteutetusta koulutuksesta Siviksen ja järjestön todistuksen, ja lisäksi hän saa merkinnän Sivisverkon opintorekisteriin. Koulutusmallin työstäminen kannattaa käynnistää yhteydenotolla Sivikseen. Ole yhteydessä asiantuntija Mia Valanteeseen tai järjestönne omaan yhteyshenkilöön.

Koulutuksen strategia

Sivisverkon koulutusstrategian avulla järjestön koulutustoiminnan suunnittelu sidotaan järjestön strategiaan ja koulutuksen laadunkehittämisen prosesseihin. Koulutustoiminta on yksi väline strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi, mutta myös osaavien järjestötoimijoiden varmistamiseksi. Sivisverkon koulutusstrategia mahdollistaa myös järjestön koulutustoiminnan nykytilan, haasteiden sekä kehittämiskohteiden pohdinnan. Järjestön koulutustoiminnan kokonaisuuden hahmottaminen edellyttää laajaa ja syvällistä keskustelua järjestön sisällä.

Sivisverkon koulutusstrategia on lomake, johon kirjataan yhteisen keskustelun tulos. Sivis tukee jäsenjärjestöjensä koulutuksen laadunkehittämistyötä. Sivikseltä on mahdollista saada tukea laadunkehittämiseen. Ole yhteydessä asiantuntija Mia Valanteeseen tai järjestönne omaan yhteyshenkilöön.

Tuntiehdotukset seuraavalle vuodelle

Järjestön tuntiehdotus laaditaan Sivisverkkoon syksyisin. Pääkäyttäjä tekee järjestön tuntiehdotuksen ja/tai huolehtii, että järjestön muut toimijat tekevät suunnitelmaan omat tuntiehdotuksensa, jos vastuuta on jaettu järjestön sisällä. Sivis tiedottaa vuosittain pääkäyttäjille tuntiehdotuksen laatimisen aikataulusta.

Yleisiä Sivisverkon ohjeita pääkäyttäjälle

Usein kysytyt kysymykset

Jäikö jokin mietityttämään? Katso löytyykö vastaus Sivisverkon usein kysytyistä kysymyksistä.

Sivisverkon chat, Siviksen koulutusassistentit ja asiantuntijat neuvovat ja ohjaavat mielellään Sivisverkon käytössä.

Lisätietoja:

Tiia Herlevi

koulutusassistentti

Koulutusten ja vertaisopintoryhmien ohjaus ja neuvonta

Tanja Malk

koulutusassistentti

Koulutusten, ammatillisen lisäkoulutuksen ja opintosetelikoulutuksen ohjaus ja neuvonta

Virpi Markkanen

asiantuntija

Koulutuksen ja järjestötoiminnan kehittäminen, aluetyö Uusimaa ja Kaakkois-Suomi

Puh. 050 374 5869, Twitter: @VirpiMarkkanen

Mia Valanne