Koulutuksen hallinnointi Sivisverkossa on helppoa

Sivisverkko on Siviksen koulutuksen ohjausjärjestelmä, jonka avulla ohjataan ja suunnitellaan jäsenjärjestöjen koulutusta ja vertaisopintoryhmiä, huolehditaan Sivis-tukien maksusta sekä ylläpidetään tietoja koulutuksiin osallistuneista henkilöistä Tilastokeskusta ja opetusviranomaisia varten. Oppilaitoksena Siviksellä on velvollisuus kerätä näitä tietoja.

Mikä on Sivisverkko?

Sivisverkossa hallinnoidaan Siviksen jäsenjärjestöjen koulutuksia ja vertaisopintoryhmiä, jotka saavat Siviksen taloudellista tukea. Sivisverkkoon tehdään suunnitelmat ennen koulutusta ja selvitykset koulutuksen jälkeen. Sivis-tuki maksetaan järjestöille näiden mukaisesti.

Sivisverkko mahdollistaa taloudellisen tuen maksamisen lisäksi koulutustoiminnan suunnittelun, ilmoittautumisten ja opiskelijapalautteen keräämisen. Sivisverkossa on koulutuskalenteri ja mahdollisuus saada tilastotiedot järjestön omista koulutuksista. Sivisverkossa voi suunnitella koulutuksen osaamislähtöisesti ja opintopisteyttää koulutuksen. 

Sivisverkossa on sähköinen opintorekisteri, jossa koulutukseen osallistuja voi tarkastella, jakaa linkkinä tai tulostaa sähköisen todistuksen suorittamistaan opintopisteytetyistä koulutuksista.

Sivisverkko järjestön käytössä

Jäsenjärjestö sopii sisäisesti henkilöt tai organisaatiot, jotka voivat tehdä tunnukset Sivisverkkoon koulutusten hallinnointia varten. 

Jäsenjärjestö nimeää järjestöstään vähintään yhden Sivisverkon pääkäyttäjän keskusjärjestöstä. Pääkäyttäjä ohjaa ja seuraa järjestön Sivisverkon käyttöä ja Siviksen kanssa yhteistyössä järjestettävää koulutustoimintaa kokonaisuutena. Pääkäyttäjällä on kokonaiskuva järjestön koulutustoiminnasta ja yhteistyöstä Siviksen kanssa. Lue lisää pääkäyttäjien sivulta.

Koulutuksen vastuuhenkilö, näin pääset alkuun Sivisverkossa

  1. Selvitä oman järjestösi Sivis-käytännöt ja tarvittaessa järjestösi Sivis-yhteyshenkilö
  2. Tee tunnukset Sivisverkkoon 
  3. Tutustu Sivisverkkoon

Yleisiä Sivisverkon ohjeita

Usein kysytyt kysymykset

Jäikö jokin mietityttämään? Katso löytyykö vastaus Sivisverkon usein kysytyistä kysymyksistä.

Siviksen koulutusassistentit ja asiantuntijat neuvovat ja ohjaavat mielellään Sivisverkon käytössä.

Lisätietoja:
 

Tiia Herlevi

koulutusassistentti

Koulutusten ja vertaisopintoryhmien ohjaus ja neuvonta

Puh. 040 839 8777

Lähetä sähköpostia

Tanja Malk

koulutusassistentti

Koulutusten, ammatillisen lisäkoulutuksen ja opintosetelikoulutuksen ohjaus ja neuvonta

Puh. 040 731 5608

Lähetä sähköpostia

Virpi Markkanen

asiantuntija

Koulutuksen ja järjestötoiminnan kehittäminen, aluetyö Uusimaa ja Kaakkois-Suomi

Puh. 050 374 5869, Twitter: @VirpiMarkkanen

Lähetä sähköpostia