Opintosetelillä tuetaan erityisryhmiä

Opintoseteli on tarkoitettu tukemaan tiettyjen kohderyhmien osallistumista vapaan sivistystyön aikuiskoulutukseen. Avustuksen avulla voidaan jättää perimättä tai alentaa osallistumismaksuja kohderyhmiltä, joiden kouluttautumista halutaan erityisesti edistää. Opintoseteliavustukseen oikeuttavat opintojaksot saavat 33 euron opetustuntituen lisäksi erillistä opintosetelitukea.

Opintosetelillä tuettavan koulutuksen kohderyhmiä ovat:

• maahanmuuttajat,
  • työttömät,
  • oppimisvaikeuksia kokevat henkilöt,
  • alhaisen pohjakoulutuksen omaavat,
  • peruskoulun päättäneet nuoret ja
  • eläkeläiset.

Hakuaika on kerran vuodessa, yleensä tammi-helmikuussa. Yhteistyökoulutukset valitaan hakemusten perusteella. Hakijana voi olla Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestö, sen piiri tai paikallisyhdistys.

Järjestöille lähetetään sähköpostia opintosetelikoulutusten hakemisesta. Opintosetelikoulutukset haetaan ja hallinnoidaan Sivisverkossa.

Lisätietoja:

Virpi Markkanen

asiantuntija

Koulutuksen ja järjestötoiminnan kehittäminen, aluetyö Uusimaa ja Kaakkois-Suomi

Puh. 050 374 5869, Twitter: @VirpiMarkkanen

Lähetä sähköpostia