Opintosetelillä tuetaan erityisryhmiä

Opintoseteli on tarkoitettu tukemaan tiettyjen kohderyhmien osallistumista vapaan sivistystyön aikuiskoulutukseen. Avustuksen avulla voidaan jättää perimättä tai alentaa opintomaksuja kohderyhmiltä, joiden kouluttautumista halutaan erityisesti edistää. Opintoseteliavustukseen oikeuttavat opintojaksot saavat 26 euron opintojaksotuntikorvauksen lisäksi erillistä opintosetelitukea.

Opintosetelillä tuettavan koulutuksen kohderyhmiä ovat:

• maahanmuuttajat,
  • työttömät,
  • oppimisvaikeuksia kokevat henkilöt,
  • alhaisen pohjakoulutuksen omaavat,
  • peruskoulun päättäneet nuoret,
  • seniorit ja
  • eläkeläiset.

Hakuaika on kerran vuodessa, yleensä tammi-helmikuussa. Yhteistyökurssit valitaan hakemusten perusteella. Hakijana voi olla Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestö, sen piiri tai paikallisyhdistys. Järjestöille lähetetään sähköpostia opintosetelikoulutusten hakemisesta. Opintosetelikoulutukset haetaan ja hallinnoidaan Sivisverkossa.

Lisätietoja:

Virpi Markkanen