Tietoa Koski-merkinnästä osallistujalle


Osallistutko koulutukseen, jossa puhutaan Koskesta tai Oma opintopolku-palvelusta? Mitä niillä oikein tarkoitetaan? Kannattaako suostumus suoritusmerkinnän tiedonsiirtoon antaa, ja mihin tietoa voi käyttää?

Sivis on järjestöjen oppilaitos, jonka jäsenjärjestöjen koulutukset ovat osa Siviksen koulutusohjelmaa. Sivisverkko on Siviksen ylläpitämä koulutuksien hallinnointijärjestelmä, johon jäsenjärjestöjen kouluttajat keräävät tiedot koulutuksien osallistujista ja hyväksytyistä suorituksista. 

Järjestöissä toteutetaan paljon hyvää koulutusta, jonka suoritusmerkinnöistä sinulle voi olla hyötyä esimerkiksi työelämässä tai opinnoissa. Merkintä järjestökoulutuksesta Oma opintopolku -palvelussa on asia, jonka käytöstä päättää osallistuja, eli sinä itse. Merkinnän avulla voit jakaa suoritustietojasi vaikka opettajalle tai tiedustella, voisiko saavutettua osaamista hyväksilukea opinnoissasi. Merkinnällä voit kertoa osaamisestasi myös työnantajallesi.

  • Oma opintopolku on paikka, jossa tutkintosi ja koulutussuorituksesi ovat saatavilla samassa paikassa.
  • Ilman suostumustasi tieto koulutuksesta ei siirry Oma opintopolku -palveluun.
  • Vaikka et antaisi suostumusta tiedonsiirtoon, käytössäsi on Sivisverkosta saatava todistus käydystä koulutuksesta.


Suostumuksen antaminen tiedonsiirtoon

Voit antaa suostumuksesi suoritusmerkintätiedon siirtämistä varten osallistuessasi koulutukseen, josta voit saada merkinnän näkyviin Oma opintopolku -palvelussa.

  • Suostumus on vapaaehtoinen, ja se on mahdollista myös perua jälkikäteen.
  • Suostumus tulee kuitenkin antaa koulutuksen aikana, mielellään koulutuksen alkaessa.
  • Koulutuksen päättyessä suostumuksen antaminen ei ole enää mahdollista.

Voit antaa suostumuksen vahvasti tunnistautuen Siviksen opintorekisterin kautta. Suostumuksen antamiseen liittyen saat Sivisverkon välittämiä automaattisia sähköpostiviestejä, jotka muistuttavat suostumuksen antamisesta ja kertovat lisätietoa aiheesta.

Suoritusmerkintä näkyy Oma opintopolku -palvelussa noin vuorokausi sen jälkeen, kun kouluttaja on merkinnyt suorituksesi hyväksytyksi Siviksen opintorekisteriin Sivisverkossa. Saat automaattisen sähköpostin suorituksen hyväksymisestä ja voit käydä tarkastelemassa suoritusmerkintää Sivisverkossa tai tulostaa todistuksen käydystä koulutuksesta.

Näet hyväksytysti suoritetun koulutuksesi tiedot, kun kirjaudut Oma opintopolku -palveluun vahvalla tunnistautumisella. Koulutuksen tiedoista pääset linkin kautta koulutuksen tarkempaan suunnitelmaan. Näin esimerkiksi oppilaitoksen opettaja voi tutustua koulutuksen tavoitteisiin, sisältöön ja arviointiin pohtiessaan koulutuksen hyväksilukua.


Alaikäisten ja ilman pankkitunnuksia olevien suostumukset

Mikäli olet alaikäinen, tarvitset suostumuksen tiedonsiirtoon myös huoltajaltasi. Voit antaa suostumuksen Visma Signin avulla sähköisesti, minkä jälkeen järjestelmästä lähtee sähköpostiviesti huoltajalle suostumusta varten. Linkki sähköiseen lomakkeeseen tulee sinulle automaattiviestinä sähköpostitse, kun olet ilmoittautunut koulutukseen, tai kun kouluttaja on vienyt osallistumistietosi Sivisverkkoon.

Ilman verkkopankkitunnuksia voit antaa suostumuksen siten, että allekirjoitat kouluttajan tulostaman paperisen suostumuslomakkeen tai tulostat automaattiviestin kautta sähköpostiin saamasi lomakkeen itse ja allekirjoitat sen. Kouluttaja vie suostumuksesi tiedot eteenpäin sähköisesti.

>> Lue lisää suoritusmerkinnästä Omassa opintopolussa.

 

Lue lisää Koski-merkinnästä SivisNYT-verkkojulkaisusta:

SivisNYT: Opintosuorituksia saa talteen Sivisverkosta Koskeen

 

Lisätietoa aiheesta:

Susanna Plathan

koulutuspäällikkö

Puh. 0400 950 180, Twitter: @splathan

Lähetä sähköpostia

Sanna Saarimaa

asiantuntija

Puh. 050 307 0519, Twitter: @saarimaas

Lähetä sähköpostia