Tietoa koulutusmalleista kouluttajalle


Koski-kelpoisen koulutuksen toteuttamisessa kouluttajan on tärkeää muistaa huolehtia, että osaamistavoitteet on mahdollista saavuttaa koulutuksessa. Kouluttajan onkin arvioitava osallistujien osaamista koulutuksen aikana. 

Kouluttajan tulee myös tiedottaa koulutuksen osallistujia Koski-rekisteristä ja suostumuksen antamisesta. Tätä varten kouluttajan on hyvä viedä koulutukseen osallistuvien tiedot ajoissa Sivisverkkoon tai kerätä ilmoittautumiset Siviksen koulutuskalenterin kautta. Näin Sivisverkon automaattiviestit suostumuksen antamisesta tavoittavat osallistujat. 

Hyväksytyn suorituksen saaneiden osallistujien tiedot siirtyvät koulutuksen jälkeen Sivisverkosta automaattisesti Koski-rekisteriin. Suoritukset näkyvät osallistujan Oma Opintopolku -palvelussa, kun kouluttaja on käynyt ne hyväksymässä. 

Tietoa kouluttajalle koski-kelpoisen koulutuksen järjestämisestä ennen koulutusta, sen aikana ja jälkeen.

 

>> Lue lisää koulutuksen toteuttamisesta Sivisverkossa koulutusmallin pohjalta (pdf). 


Suostumuksen antaminen tiedonsiirtoon

Kun järjestö toteuttaa opintopisteytettyjä koulutuksia, tarvitaan koulutuksen osallistujilta suostumus Koski-tiedonsiirtoon. Kouluttajan tulee viestiä osallistujille tiedonsiirrosta. Tämän lisäksi Sivisverkosta lähtee osallistujille automaattiviestejä, joissa kerrotaan tiedonsiirrosta ja ohjataan antamaan suostumus vahvan tunnistautumisen avulla. Automaattiviestit lähtevät koulutukseen osallistujille ja koulutuksen vastuuhenkilöille.

Mikäli koulutukseen ilmoittautuminen ei toteudu Sivisverkon kautta, osallistujien tiedot tulee siirtää Sivisverkkoon ennen koulutuksen alkua. Näin suostumuksen antaminen on mahdollista.

>> Lue lisää kouluttajan tehtävistä ja suostumuksen antamisesta Koski-kelpoisen koulutuksen järjestämiseen liittyen (pdf).

Sivisverkon automaattiviestit (pdf)

Osallistujalle on tarjolla materiaalia, joissa kerrotaan tarkemmin suostumuksen antamisesta. 


Lisätietoa koulutusmalleista: 

Susanna Plathan

koulutuspäällikkö

Puh. 0400 950 180, Twitter: @splathan

Lähetä sähköpostia

Sanna Saarimaa

asiantuntija

Puh. 050 307 0519, Twitter: @saarimaas

Lähetä sähköpostia