Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen

Tavoitteenamme on, että järjestöjen koulutuksen merkitys tunnistetaan yhteiskunnassa osana jatkuvaa ja elinikäistä oppimista ja järjestöissä hankittu tunnistetaan ja tunnustetaan oppilaitoksissa ja työelämässä. Sivis tukee ja ohjaa järjestöjä osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen eri vaiheissa. 

Osaamisen tunnistaminen

On tärkeää, että järjestöt tunnistavat erilaisia järjestötoiminnassa syntyviä taitoja ja osaavat kuvata koulutusten ja vapaaehtoistyön kautta kertyvää osaamista. Sivis tukee osaamisen tunnistamista järjestämällä koulutuksia sekä tarjoamalla työkaluja, koulutusmalleja ja osaamismerkkejä järjestöjen käyttöön.  

Osaamisen tunnustaminen

Järjestöt voivat tunnustaa myöntää todistuksia ja digitaalisia osaamismerkkejä koulutuksiin osallistuville. Siviksestä saa ohjausta todistusten myöntämiseen ja sekä osaamismerkkien hyödyntämiseen.  

Sivisverkko tarjoaa sähköisen työkalun järjestöjen koulutusten hallinnointiin. Sivisverkon kautta järjestöjen koulutukset suunnitellaan osaamisperusteisesti ja mitoitetaan käyttäen opintopisteitä. Lisäksi osaamisen taso määritellään perustuen EQF-viitekehykseen. Sivisverkon kautta koulutuksiin osallistujat saavat itselleen sähköisen osaamistodistuksen ja opintorekisteriotteen. Sivisverkosta on mahdollista myös siirtää tietoa valtakunnalliseen Koski-opintorekisteriin. Koskeen tallennettua osaamista on aikaisempaa helpompi hyödyntää esimerkiksi opinnoissa ja työnhaussa Oma Opintopolku -palvelun kautta. Joissakin oppilaitoksissa Koski-rekisteröityjä opintoja hyväksytään myös osaksi tutkintoa. 

 

Lue lisää: 


 

Yhteyshenkilöt Opintokeskus Siviksessä

Eeva Jeronen

asiantuntija

Koulutuksen ja järjestötoiminnan kehittäminen, osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen, Osaamiskeskus Kentauri

Puh. 040 717 7015

Lähetä sähköpostia

Susanna Plathan

koulutuspäällikkö

Puh. 0400 950 180, Twitter: @splathan

Lähetä sähköpostia