Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Tavoitteenamme on, että järjestöjen koulutuksen merkitys tunnistetaan yhteiskunnassa osana jatkuvaa ja elinikäistä oppimista ja järjestöissä hankittu tunnistetaan ja tunnustetaan oppilaitoksissa ja työelämässä. Sivis tukee ja ohjaa järjestöjä osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen eri vaiheissa.
Osaamisen tunnistaminen
On tärkeää, että järjestöt tunnistavat erilaisia järjestötoiminnassa syntyviä taitoja ja osaavat kuvata koulutusten ja vapaaehtoistyön kautta kertyvää osaamista. Sivis tukee osaamisen tunnistamista järjestämällä koulutuksia sekä tarjoamalla työkaluja, koulutusmalleja ja osaamismerkkejä järjestöjen käyttöön.
Osaamisen tunnustaminen
Järjestöt voivat tunnustaa myöntää todistuksia ja digitaalisia osaamismerkkejä koulutuksiin osallistuville. Siviksestä saa ohjausta todistusten myöntämiseen ja sekä osaamismerkkien hyödyntämiseen.
Sivisverkko tarjoaa sähköisen työkalun järjestöjen koulutusten hallinnointiin. Sivisverkon kautta järjestöjen koulutukset suunnitellaan osaamisperusteisesti ja mitoitetaan käyttäen opintopisteitä. Lisäksi osaamisen taso määritellään perustuen EQF-viitekehykseen. Sivisverkon kautta koulutuksiin osallistujat saavat itselleen sähköisen osaamistodistuksen ja opintorekisteriotteen. Sivisverkosta on mahdollista myös siirtää tietoa valtakunnalliseen Koski-opintorekisteriin. Koskeen tallennettua osaamista on aikaisempaa helpompi hyödyntää esimerkiksi opinnoissa ja työnhaussa Oma Opintopolku -palvelun kautta. Joissakin oppilaitoksissa Koski-rekisteröityjä opintoja hyväksytään myös osaksi tutkintoa.
Lue lisää:
- SivisNYT: Opintosuorituksia saa talteen Sivisverkosta Koskeen
- SivisNYT: Ensimmäiset järjestökoulutukset näkyvät nyt Koskessa
- SivisNYT: Vapaaehtoisena hankittu osaaminen hyväksyttiin tutkintoon
Yhteyshenkilöt Opintokeskus Siviksessä
Eeva Jeronen
asiantuntija
Koulutuksen ja järjestötoiminnan kehittäminen, osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen, Osaamiskeskus Kentauri
Puh. 040 717 7015
Lähetä sähköpostia