Yhdistystoiminnan verkkokurssit järjestöjen käyttöön

Sivis tukee jäsenjärjestöjä yhdistystoimijoiden ja vapaaehtoisten kouluttamisessa tarjoamalla valmiita Yhdistystoiminnan verkkokursseja.

Valmiiden verkkokurssien avulla Siviksen jäsenjärjestöt voivat organisoida koulutuksia omille paikallisyhdistyksille ja vapaaehtoisille itsenäisesti tai yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. 

Sivis on kehittänyt järjestöjen käyttöön viisi verkkokurssia, jotka toimivat Howspace-oppimisympäristössä:

Käyttövalmiita materiaalipaketteja

Yhdistystoiminnan verkkokurssit antavat osallistujille valmiudet kehittää yhdistyksensä toimintaa. Kaikki verkkokurssit ovat käyttövalmiita paketteja, joihin on mietitty valmiiksi rakenne ja sisällöt. Oppimateriaalit sisältävät luettavaa, videohaastatteluja, järjestöesimerkkejä, luentotallenteita, työkaluja, menetelmäohjeita sekä lisä- ja lähdemateriaaleja. Mukana tulee myös ohjaajan ohjeet. 

Kurssien kokeileminen ja toteuttaminen eivät edellytä aikaisempaa kokemusta Howspacesta. Tarjoamme ohjausta ja konsultaatiota verkkokurssien käyttöönottoon ja järjestämme säännöllisesti tapaamisia kursseja käyttäville järjestöille.

Jos haluat osallistua verkkokurssille vapaaehtoisena tai yhdistystoimijana, kannattaa tiedustella tai toivoa koulutusta omasta järjestöstä.

Verkkokurssien käyttöönotto

Kursseja kehitetään yhteistyössä jäsenjärjestöjen kanssa. Verkkokursseista kiinnostuneet Siviksen jäsenjärjestöt pääsevät tutustumaan kaikkiin verkkokursseihin liittymällä ns. testikursseille. Lähetä viesti osoitteeseen verkkokoulutus@ok-sivis.fi ja pyydä pääsyä tutustumaan yhdistystoiminnan verkkokurssiin.

Olemme myös laatineet verkkokursseista esitteet, jotka ovat vapaasti järjestöjen käytettävissä. Esitteistä on saatavilla kaksi eri versiota erilaisilla kuvilla:

On tärkeää muistaa viedä toteutuvat verkkokurssien koulutukset Sivisverkkoon. Pohjien mukaisten verkkokurssien ohjaustunneista saa sataprosenttisen Sivis-tuen!

Lisätietoa yhdistystoiminnan verkkokurssien sisällöistä antaa Tiina Tanskanen-Kudjoi. Käyttöönotosta ja oppimisympäristöistä antaa lisätietoja Erkki Ukkola

Lue lisää

Lisätietoja Opintokeskus Siviksessä

Tiina Tanskanen-Kudjoi

asiantuntija, verkkopedagogi

Verkkopedagogiikka, verkkokoulutuksen kehittäminen

Puh. 050 550 2377

Lähetä sähköpostia

Erkki Ukkola

asiantuntija, verkkopedagogi

Puh. 050 313 6006, Twitter: @UkkolaErkki

Lähetä sähköpostia