Verkkokoulutuspohjat järjestöjen käyttöön

Sivis tukee jäsenjärjestöjä yhdistystoimijoiden ja vapaaehtoisten kouluttamisessa tarjoamalla valmiita yhdistystoiminnan verkkokoulutuspohjia.

Valmiiden verkkokoulutuspohjien avulla Siviksen jäsenjärjestöt voivat organisoida koulutuksia omille paikallisyhdistyksille ja vapaaehtoisille itsenäisesti tai yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. 

Sivis on kehittänyt järjestöjen käyttöön viisi verkkokoulutuspohjaa:

Verkkokoulutukset toimivat Howspace-oppimisympäristössä. 

Käyttövalmiita materiaalipaketteja

Yhdistystoiminnan verkkokoulutukset antavat osallistujille valmiudet kehittää yhdistyksensä toimintaa. Kaikki verkkokoulutuspohjat ovat käyttövalmiita paketteja, joihin on mietitty valmiiksi rakenne ja sisällöt. Oppimateriaalit sisältävät luettavaa, videohaastatteluja, järjestöesimerkkejä, luentotallenteita, työkaluja, menetelmäohjeita sekä lisä- ja lähdemateriaaleja. Mukana tulee myös ohjaajan ohjeet. 

Koulutusten kokeileminen ja toteuttaminen eivät edellytä aikaisempaa kokemusta Howspacesta. Tarjoamme ohjausta ja konsultaatiota koulutusten käyttöönottoon ja järjestämme säännöllisesti tapaamisia koulutuksia käyttäville järjestöille.

Jos haluat osallistua koulutukseen vapaaehtoisena tai yhdistystoimijana, kannattaa tiedustella tai toivoa koulutusta omasta järjestöstä.

Koulutusten käyttöönotto

Koulutuksia kehitetään yhteistyössä jäsenjärjestöjen kanssa. Koulutuspohjista kiinnostuneet Siviksen jäsenjärjestöt pääsevät tutustumaan kaikkiin verkkokoulutuspohjiin liittymällä ns. testikoulutuksiin. Lähetä viesti osoitteeseen verkkokoulutus@ok-sivis.fi ja pyydä pääsyä tutustumaan koulutukseen.

Olemme myös laatineet verkkokoulutuspohjista esitteet, jotka ovat vapaasti järjestöjen käytettävissä. Esitteistä on saatavilla kaksi eri versiota erilaisilla kuvilla:

On tärkeää muistaa viedä toteutuvat koulutukset Sivisverkkoon. Pohjien mukaisten koulutusten ohjaustunneista saa sataprosenttisen Sivis-tuen!

Lisätietoa yhdistystoiminnan verkkokoulutusten sisällöistä antaa Tiina Tanskanen-Kudjoi. Käyttöönotosta ja oppimisympäristöistä antaa lisätietoja Aino Laurila ja Erkki Ukkola

Lue lisää

Lisätietoja Opintokeskus Siviksessä

Aino Laurila

asiantuntija, verkkopedagogi

Verkkokoulutuksen kehittäminen, verkkokoulutusalustat

Puh. 040 7177 012

Lähetä sähköpostia

Tiina Tanskanen-Kudjoi

asiantuntija, verkkopedagogi

Verkkopedagogiikka, verkkokoulutuksen kehittäminen

Puh. 050 550 2377

Lähetä sähköpostia

Erkki Ukkola

asiantuntija, verkkopedagogi

Puh. 050 313 6006, Twitter: @UkkolaErkki

Lähetä sähköpostia