Osuvat taidot

Osuvat taidot -hankkeessa kehitetään valtakunnallisesti hyödynnettävä open badge -osaamismerkkijärjestelmä. Kehitetty osaamismerkkijärjestelmä mahdollistaa aikuisten tiedon käsittelyn ja hallinnan perustaitojen ja tietotekniikkaa soveltavien ongelmaratkaisutaitojen (PIAAC) varmistamisen tunnistamalla ja tunnustamalla osaamista formaalin koulujärjestelmän ulkopuolella, eri kouluasteilla ja siirryttäessä koulutusmuodosta toiseen. Lisäksi hankkeessa tuotetaan osaamisperusteet tietotekniikkaa soveltavien ongelmaratkaisutaitojen varmistamiseen muussa kuin tutkintotavoitteisessa koulutuksessa.

Hankkeen kohderyhmänä on opetus- ja ohjaushenkilöstö sekä 16–65-vuotiaat ammatillisen koulutuksen, ammatillisen aikuiskoulutuksen ja vapaan sivistystyön opiskelijat.

Yhteistyökumppanit:

Koordinaattori: Oulun ammattikorkeakoulu Oy
Osatoteuttajat: Hämeen ammattikorkeakoulu Oy, TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry, Suomen eOppimiskeskus ry, Espoon seudun koulutuskuntayhtyä Omnia, Kiipulasäätiö, Koulutuskeskus Salpaus-kuntayhtymä, Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, Oulun seudun koulutuskuntayhtymä, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu, Opintotoiminnan Keskusliitto.

Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto

Hankkeen kesto: 2019–2021

Osuvat taidot SivisNYTissä:

SivisNYT 12/2019: Digitaidot esiin valtakunnallisilla osaamismerkeillä

Lisätietoja Twitterissä @OsuvatTaidot ja Facebookissa @osuvattaidot sekä verkossa.

Kuva: Tommi Karjalainen, Oulun ammattikorkeakoulu

Yhteyshenkilöt Opintokeskus Siviksessä

 

Anna Grant

asiantuntija

Osuvat taidot -projekti

Puh. 050 550 2377

Lähetä sähköpostia

Lotta Pakanen

asiantuntija

Työvapaalla 31.7.2022 saakka.