Kansalaisen perustaidot

Kansalaisen perustaidot -hankkeen  tavoitteena on vahvistaa aikuisten kykyä toimia aktiivisesti osana yhteiskuntaa ja työelämää. Perustaidoiksi katsotaan luku-, numero- ja digitaidot.

Hankkeessa on kehitetty oppijakeskeinen Kaikkien-malli aikuisten perustaitojen opetukseen.  Kaikkien-malli on vaikuttava ja oppijalähtöinen perustaitojen koulutusmalli työikäisten arjen
parantamiseksi.

Mallin taustalla on Briteissä Learning and Work Institute -organisaation kehittämä Citizens’ Curriculum niminen pedagoginen malli, jota jatkokehitettiin suomalaiseen yhteiskuntaan soveltuvaksi. Kaikkien-malli antaa pohjan ja työkaluja aikuisten perustaitojen oppimiseen ja opettamiseen sekä osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen.

Opintokeskus Siviksen ja Kansanvalistusseuran yhteistyöhanke on ESR-rahoitteinen ja se toteutetaan 11/201812/2020 välisenä aikana.

Lue lisää hankkeen verkkosivuilta Kaikkienmalli.fi sekä Kansalaisen perustaidot -blogista. Seuraa myös somekeskustelua Twitterissä tunnisteilla #kansalaisenperustaidot ja #kaikkienmalli.

Kansalaisen perustaidot ja Kaikkien-malli SivisNYTissä:

Yhteyshenkilö Kansanvalistusseurassa:

Koulutussuunnittelija Nina Hjelt, nina.hjelt@kvs.fi, puh. 050 471 3820