Kansalaisen perustaidot

Opintokeskus Sivis ja Kansanvalistusseura ovat käynnistäneet Kansalaisen perustaidot -hankkeen. Hanke on ESR-rahoitteinen ja se toteutetaan 11/2018 - 8/2020 välisenä aikana. Hankkeessa selvitetään perustaitojen (luku-, numero- ja digitaidot) merkitystä aikuisten elämässä, muun muassa terveyden, talouden ja osallistumisen kannalta sekä niiden yhteyttä työllistymiseen.

Hankkeessa tuodaan Suomeen brittiläisen Learning and Work Institute -organisaation kehittämä perustaitoja kokonaisvaltaisesti kehittävä Citizens’ Curriculum -niminen pedagoginen malli ja kehitetään sitä Suomen oloihin sopivaksi, toteutetaan sitä soveltaen koulutuskokeiluja Espoossa, Savonlinnassa ja Turussa, ja tulosten perusteella kehitetään mallia eteenpäin järjestöjen ja oppilaitosten käyttöön.

Lue lisää hankkeen blogista ja seuraa keskustelua Twitterissä tunnisteilla #kansalaisenperustaidot ja #kaikkienmalli.

Kansalaisen perustaidot SivisNYTissä:

Yhteyshenkilö Kansanvalistusseurassa: