Kansalaisen perustaidot

 

Kansalaisen perustaidot -hankkeen  tavoitteena on vahvistaa aikuisten kykyä toimia aktiivisesti osana yhteiskuntaa ja työelämää. Perustaidoiksi katsotaan luku-, numero- ja digitaidot.

Hankkeessa on kehitetty oppijakeskeinen Kaikkien-malli aikuisten perustaitojen opetukseen.  Kaikkien-malli on vaikuttava ja oppijalähtöinen perustaitojen koulutusmalli työikäisten arjen
parantamiseksi.

Mallin taustalla on Briteissä Learning and Work Institute -organisaation kehittämä Citizens’ Curriculum niminen pedagoginen malli, jota jatkokehitettiin suomalaiseen yhteiskuntaan soveltuvaksi. Kaikkien-malli antaa pohjan ja työkaluja aikuisten perustaitojen oppimiseen ja opettamiseen sekä osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen.

Opintokeskus Siviksen ja Kansanvalistusseuran yhteistyöhanke on ESR-rahoitteinen ja se toteutetaan 11/201812/2020 välisenä aikana.

Lue lisää hankkeen verkkosivuilta Kaikkienmalli.fi sekä Kansalaisen perustaidot -blogista. Seuraa myös somekeskustelua Twitterissä tunnisteilla #kansalaisenperustaidot ja #kaikkienmalli. 

 

Kansalaisen perustaidot ja Kaikkien-malli SivisNYTissä:

 

 

Yhteyshenkilö Kansanvalistusseurassa:

 

Koulutussuunnittelija Nina Hjelt, nina.hjelt@kvs.fi, puh. 050 471 3820
 

 

Yhteyshenkilöt Siviksessä

Anna Grant

asiantuntija

Puh. 050 550 2377

Lähetä sähköpostia

Virpi Markkanen

asiantuntija

Koulutus- ja järjestötoiminnan kehittäminen, aluetyö Uusimaa ja Kaakkois-Suomi

Puh. 050 374 5869, Twitter: @VirpiMarkkanen

Lähetä sähköpostia