Open badges in Folkbildning

Opintokeskus Sivis on kumppanina Nordplus -aikuiskoulutusohjelman hankkeessa, jonka tavoitteena on lisätä aikuiskoulutuskentän tietoisuutta Open Badges -osaamismerkeistä sekä luoda tekniset edellytykset niiden käytön lisäämiseksi aikuiskouluttajien ja järjestökouluttajien keskuudessa.

Hankkeessa pyritään tunnistamaan ja tekemään näkyväksi sellaista osaamista, jota aikuiskouluttajat ja järjestökouluttajat ovat hankkineet työssään tai kartuttaneet muutoin. Hankkeen aikana toteutetulla hankekyselyllä selvitetään, mitkä ovat heille ne kaikkein tärkeimmät taidot ja osaamisalueet, joista he kokevat merkitykselliseksi saada tunnustusta digitaalisten osaamismerkkien muodossa. Näitä osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen soveltuvia osaamismerkkejä kehitetään hankkeen aikana. Lisäksi hanke tarjoaa alustan, jonka kautta digitaalisia osaamismerkkejä voidaan myöntää aikuis- ja järjestökouluttajille.

Hankkeen aikana laaditaan myös käsikirja, joka keskittyy digitaalisten osaamismerkkien kriteereihin ja niiden kehittämiseen. Hankkeen puitteissa järjestetään webinaarisarja ja työpajoja osaamismerkeistä.

Hanke jatkaa Open badges for adult educators -hankkeessa tehtyä työtä.

Hankkeen aikataulu:

20162018

Yhteistyökumppanit:

Hankkeen koordinaattori: Bildningsalliansen, Suomi
Folkuniversitetet Göteborg, Ruotsi
Folkhögskolornas Serviceorganisation, Ruotsi
Lithuanian Association of Non-formal Education, Liettua

Lisätietoja:

Hankkeen verkkosivut

Yhteyshenkilöt Siviksessä:

Annika Tahvanainen-Jaatinen

asiantuntija